martes, 19 de mayo de 2009

Hanoi

Arribem a Hanoi, la capital de Vietnam, una gran ciutat en tots les sentits. Una ciutat que ens va encantar!!!

En els dies que hi vam ser, vam estar al barri xino, on els carrers son petits i estrets, atapaits de motos i bicis on les senyals de circulacio no tenen cap importancia, ja que tenen les seves propies normes... a les cruilles tothom te preferencia!!!!! i la nostra diversio era contemplar mentre, dinavem cansalada virada, el va i be de la gent, pensant que en cada moment es podia produir un accident, que no va arribar mai, son els millors conduint!!!! per cert el nombre de passatgers en les motos va de 3 a 4... jejej una bogeria!!!!!



Per sort en mig de tant moviment vam trobar el Temple de la Literatura, un espai on es respirava tranquil.litat. Aquest era el lloc on estudiaven els grans savis de Vietnam, i a on es van formar algun dels reis d'aquest pais. Els estudis es basaven en les ensenyanses que va transmetre confusio: creixement personal, educacio familiar, social i politica.

Aqui teniu les fotos perque us en feu una idea.







Tambe vam visitar el Mausuleu de Ho Chi Minh, el tiu que va unificar Vietnam despres d'anys d'estar separats entre Nord i Sud. Va organitzar el pais per lluitar primer contra els francesos, despres contra els japonesos i finalment els americans, tot i que quan es van derrotar aquests ultims ell ja estava mort i no va poder veure el seu gran somni: Vietnam independent.

En Ho Chi Minh va ser un gran defensor del Socialisme comunista, i aqui l'adoren com a un Deu, si aquest aixeques el cap i veigues en que s'ha convertit aquest pais li vindria un "iuiu"!!!!!!!!. A Vietnam tot i dir que son socialsistes, la veritat es que no l'hem vist per en lloc, nomes hem pogut veure la pitjor cara del capitalisme, l'afany pel consumisme i les ansies de voler fer diners a qualsevol preu esta destruint a un ritme vertiginos.

Per acabar ensenyar-vos una curiusitat, al museu de Ho Chi Ming vam veure una sala dedicada a la guerra civil espanyola, on s'identificaven per la lluita entre esquerres i dretes i ens va fer gracia veure quadres on explicaven la masacre de Gernica.


No hay comentarios:

Publicar un comentario