sábado, 30 de mayo de 2009

Hue

Deixem el nord, i comencem el nostre cami cap al centre de Vietnam, la primera parada es: Hue, l'antiga capital de l'imperi en el S.XIX.
Ens parem per poder observar la ciutat imperial, que tot i estar molt destrossada pels bombardejos Americans, segueix tinguent un encant especial.
La visita va ser realment interessant. El palau segueix l'estructura Xinesa: Una primera porta on el rei podia mostrar-se al poble i fer cerimonies, i es el lloc on va abdicar l'ultim rei sota la presio dels comunistes.
Tan per l'ala dreta com per l'esquerra de la porta es trobaven els magatzems i les empreses de la familia real, seguint pel mig es trobaven els patis i cases on vivia el rei, i al costat d'aquesta el seu putiferi.... ai perdo volia dir l'Haren... al darrera d'aquest i a un costat hi vivia la reina mare i la dona del rei.
Aqui teniu les fotos

Entrada, Casa Reial


Pati i casa de la Mare del Rei

Una altre visita que vam fer va ser la Pagoda del Perfum. Aquesta es famosa a causa de la reivindicacio que va dur a terme un dels monjos mes importants de Vietnam, quant al 63 es va dirigir fins a Saigon. Les seves reivindicacions es van materialitzar incendiant-se a ell mateix al baixar del cotxe. A la pagoda encara guarden el cotxe que el va portar fins a la mort o potser fins a la gloria!!!! ja que el recorden com a un gran lluitador per a les llibertats religioses del pais, ja que el govern comunista estava eliminant temples i monjos per tot el pais, aquest amb el seu acte va aconseguir un gran resso que va fer canviar les politiques que el govern havia aplicat fins aleshores

2 comentarios:

  1. Hola macos! Mola veure les cares de felicitat que feu. Amb això en tenim prou per saber que esteu bé i que us ho esteu passant teta! Nosaltres, mentrestant ens anem conformant amb el fantàstic Pirineu i al setembre amb els Alps...

    Una abraçada!!!!

    ResponderEliminar
  2. Hola guapos! espero que no sigui massa tard!

    Us recomano molt que ara que aneu baixant aneu a la zona d'interior: Dalat.
    Abans suposo que passareu per Hoi An. Que per cert, hi ha un restaurant recomenat per la Lonely típic pels guiris (perquè el poble és de postal; és una mica port Aventura, evidentment molt turístic), que us el recomano.
    El restaurant em penso que era el cafè Can. És molt petit l'interior, però tenen una terrassa guapa.´És en un carrer estret. Ja veureu que és un rotllo "modernillo" i occidental. Està clar q és pels guiris, però si us voleu permetre un petit luxe, és el millor restaurant que vàrem trobar a Vietnam. I si demaneu cranc el van a comprar amb la moto al mercat, i el porten que encara es mou per cuinar-lo.

    D'altra banda; això de Dalat està bé, també, perquè tots els pobles aquests de la costa són horribles: Quy nong, nha Trang, etc. Són com Lloret de Mar.
    Dalat és un altre rotllo. El poble és molt turístic. El que és guay (però també una mica car; heu de regatejar), és llogar un "easy raider". Són uns tius q amb unes harleys et porten a pasturar per les muntanyes i està molt bé.

    En fi, per avui res més!

    un atxuxón!!!!!!!!

    i a disfrutar!! Quina enveja!!

    ResponderEliminar